Otson yhtenäiskoulu - Ähtäri

Projektikuvaus

Ähtäriin rakentui täysin uusi koulu, Otson yhtenäiskoulu. Rakentaminen käynnistyi kesällä 2022 ja nyt syksyllä 2024 noin 450 oppilasta pääsi aloittamaan koulutaipaleensa uusissa upeissa tiloissa. Koulu on kooltaan noin 4700 btm2 ja se rakentui samalle tontille kuin purettu Otsonkoulu.

Fesconin asiakkuuspäällikkö Pasi Heinonen kertoi, että Nanten-pinnoitteet valittiin käytävien, luokkien, keittiön sekä iv-konehuoneiden lattioihin. Urakoitsijana toimi Lakeuden Lattia Oy ja kohteen työpäällikkönä toimi Ville Mäkelä. Lakeuden Lattia Oy on toiminut vuodesta 1966 lattiapäällystämisen sekä -pinnoituksen parissa. Ammattitaidolla ja laadulla toteutetut lattiat olivat upeaa katseltavaa ja "lämmin" polyuretaanilattia oli miellyttävä jaloille.
 
Käytävissä on käytetty mattapintaista ja elastista polyuretaania, joka soveltuu erinomaisesti julkiseen rakentamiseen. Värivaihtoehtoja on runsaasti ja tässä kohteessa valittiin keltaista ja vihreää tehosteväreiksi, joita on käytetty myös muussa sisustuksessa. 
 
IV-konehuoneisiin valittiin niin ikään polyuretaanipinnoite. Käytetty Nanten PU Flex Bio on sertifioitu vedeneristejärjestelmä, jolloin se sopii mainiosti teknisten tilojen lattioiden vedeneristämiseen. 
 
Keittiötilojen lattiat pinnoitettiin Nanten System TR -akryylipinnoitteella. Se on nopeasti käyttöönotettava pinnoitus- ja vedeneristysjärjestelmä, joka sopii suurkeittiöiden ja elintarviketeollisuuden tuotantotilojen lattioiden pinnoitteeksi. Pinnoite kestää jatkuvaa vesirasitusta, pesu- ja desinfiointiaineita sekä kovaa mekaanista rasitusta.
 
 
Käytetyt menetelmät:
  • Nanten Decofloor Comfort Plus
  • Nanten PU Flex Bio
  • Nanten System TR
Vuosi: 2024

Sijainti

Koulukuja 3,  63700  Ähtäri

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme