Alusta
Alustan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea. Tarvittaessa poista heikkolujuuksinen sementtiliimakerros. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Muotin on oltava tiivis, sillä juotosbetoni on hyvin notkeaa ja herkkäliikkeistä. Normaalivalut voidaan tehdä yhdeltä sivulta. Tee siis tämän sivun muotti normaalia korkeammaksi ja tarvittaessa leveämmäksikin, jotta juotosbetoni pääsee täyttämään valutilan omalla painollaan. Käytettäessä sinkittyjä teräksiä tulee ehdottomasti varmistua siitä, että niiden pintakäsittely on passivoitunut.
Sekoitus
Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna massan seistä noin 5 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 1 tunti.
Työohje
Valu on paras tehdä mahdollisimman nopeasti massan sekoittamisen jälkeen, jolloin tuoreen massan paisuminen saadaan kokonaisuudessaan käytettyä hyväksi. Massa on niin notkeaa, ettei tiivistämistä normaalisti tarvita. Valumista voidaan tehostaa sullomalla tai kevyesti täryttämällä. Paksuja valukerroksia (yli 50 mm) tehtäessä kannattaa valut tehdä useammassa kerroksessa. Kunkin kerroksen tulee kovettua vähintään 1 vrk:n ajan ennen seuraavaa valua. Toinen tapa paksuissa valukerroksissa on lisätä n. 15 % karkeaa kiviainesta (6-10 mm) kuivaseoksen painosta betonin joukkoon. Tällöin tulee kuitenkin tehdä ennakkokokeet. Tuore valu ei saa päästä jäätymään. Alin käyttölämpötila on +5°C.
Jälkihoito
Valupinta tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojata se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Jälkihoidon tulisi kestää 7 vrk.
Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki