Alusta
Tiilipinnan ja korjattavan rappauspinnan on oltava ehjä ja puhdas. Suola, pöly, ruoste ja tiivis sementtiliima tulee poistaa esim. vesihiekkapuhaltamalla. Kuiva pinta tulee tarvittaessa vielä kastella. Alustan imukyvyn tulee kuitenkin säilyä. Paikkarappauslaastin laatu tulee valita alustan lujuuden mukaan. Syvissä paikkarappauksissa kannattaa käyttää karkeita ns. käsilaasteja. Paikkojen tulee kovettua vähintään muutama vuorokausi ennen yhtenäistä rappausta.
Sekoitus
Tarkista laastin sementin ja veden tarve säkistä ja työohjeesta. Lisää sementti pieneen vesimäärään ja sekoita tahnaksi, annostele peruslaastia oikea määrä tilavuusosina sekä lisää tarvittava vesi ja sekoita vapaapudotussekoittajalla noin 10-15 min. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Kukin erä tulee sekoittaa samalla tavalla. Valmiin kalkkisementtilaastin työstettävyysaika on noin 2-3 tuntia. Alin käyttölämpötila +5°C.
Työohje
Tartuntalaasti lyödään tai ruiskutetaan tiiviisti alustaan siten, että se täyttää pohjasta 90-95 %. Tartuntalaastin tulee kovettua vähintään 1 vuorokausi ennen täyttörappausta. Täyttörappaus tehdään rappauskauhalla tai -pumpulla. Sopiva yhden täyttörappauskerroksen vahvuus on n. 15 mm. Mikäli kerrospaksuus ylittää 20 mm, työ tehdään useampana kerroksena siten, että aikaisempi kerros on ehtinyt kuivua 1-2 vrk ennen uuden kerroksen tekoa. Kuivissa olosuhteissa alusta on kostutettava. Täyttörappaus tasataan laudalla. Myös varovainen puuhierto pinnan tasaamiseksi voidaan tehdä.
Jälkihoito
Tarvittaessa tulee valmista rappauspintaa muistaa jälkihoitaa esim. vesikastelulla.
Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki