Fescoterm betonielementin paksurappauksen työvaiheet
Paksurappauselementit valmistetaan betonielementtitehtaalla. Sisäkuoren päälle ladotaan heti valun ja oikaisun jälkeen jäykkä rappausvillaeriste. Välittömästi tämän jälkeen asennetaan rappausverkon korokerenkaat, sinkitty rappausverkko, esimerkiksi Rappausverkko Tammet sekä pinnoitetut rst-kiinnikkeet, joilla kiinnitetään verkko sekä lämmöneriste sisäkuoreen. Pääsääntöisesti elementin ulkoreunoille jätetään noin 10 cm leveä kaista, johon ei tule rappausta. Täyttörappaus Fescon Rappauslaasti HD KS 20/80 kuitu tai Fescon Rappauslaasti HD KS 35/65 kuitu. Rappauskerroksen paksuus 20-25 mm.
Seuraavana päivänä viimeistellään rappauspinta hiomalla kevyesti esim. karbidihiomapaperilla tai timantilla sekä suojataan elementit asianmukaisesti varastointia ja kuljetusta varten.
Työmaalla
Työmaalla elementtiasennuksen jälkeen suoritetaan elementtisaumojen verkotus ja rappauselementtien reunojen täyttörappaus Fescon Rappauslaasti HD KS 20/80 kuitu tai Fescon Rappauslaasti HD KS 35/65 kuitu sekä tarvittaessa ylitasoitus Fescon Tasauslaasti TSL.
Pintakäsittely
Täyttörappaus pinnoitetaan Fescon Silikonihartsipinnoite MC:llä tai helposti puhdistuvalla Fescon Fescosan-pinnoitteella. Pohjustus tehdään Fescon Silikonihartsipohjuste MC:llä. Pintavaihtoehdoksi voi valita hierron tai hienoroiskepinnan.
Vaihtoehtoisesti pintakäsittely voidaan tehdä myös ruiskuttamalla läpivärjätyllä Fescon Kalkkisementtipinnoite KSP:llä tai Fescon Julkisivupinnoite JSP:llä, pinta jätetään ruiskupinnalle tai hierretään. Väri valitaan Fesconin värikartan mukaan. Fescon-tuotteet voidaan myös sävyttää muun julkisivuvärin mukaisesti tai esimerkiksi jo olemassa olevan rakennusosan sävyyn.
Pinta voidaan myös maalata rappauspinnoille tarkoitetuilla maaleilla esimerkiksi Fescon Silikaattijulkisivumaalilla, Silikonihartsimaalilla ja Kiviväri KS:llä.